Împotriva grațierii și amnistiei. Un nou protest astăzi în Bucureşti

Data actualizării: Data publicării:
protest universitate

Un nou protest faţă de proiectele de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codului penal a fost anunţat pe Facebook, pentru această seară, în Piaţa Universităţii din Capitală.

170122_PROTEST_GRATIERE_06_INQUAM_Liviu_Florin_Albei
Foto: Inquam Photos

ACTUALIZARE. Numărul protestatarilor a crescut la 150.

ACTUALIZARE. Sunt circa 50 de protestatari în Piața Universității. Aceștia au jucat Hora Unirii în jurul fântânii de la Universitate.

ACTUALIZARE. În Piața Universității s-au adunat circa 25 de persoane.

„Astăzi (marţi, n.r.) expiră termenul de şapte zile de discuţii publice pe baza Ordonanţei privind graţierea şi amnistia, ceea ce noi nu am văzut să se întâmple. Drept urmare, ne strângem la Universitate astăzi, 24.01.2017, începând cu ora 17.00 şi pornim într-un marş spre Guvern”, se arată într-o postare pe pagina evenimentului.
Proiectele de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codului penal au fost puse în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Justiţiei în 18 ianuarie, propunerile, sugestiile şi opiniile legate de aceste acte normative putând fi exprimate până marţi, 24 ianuarie, amintește News.ro.
Proteste au avut loc şi duminică, atât în Capitală, cât şi în mai multe oraşe din ţară. Au ieșit în stradă zeci de mii de persoane. În Piaţa Universităţii s-a aflat, timp de aproximativ 15 minute, şi preşedintele Klaus Iohannis, care a spus că este inadmisibil să fie schimbate legile în modul în care se intenţionează şi că oamenii au de ce să fie indignaţi.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Citiţi şi: Ce urmărește Dragnea? Președinte. Anul acesta!

Ce va face Liviu Dragnea mai departe

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri