În mână cu o armă cu lunetă, imaginea de pe Facebook care i-a adus unui tânăr un dosar penal

Data publicării:
arma


Imaginea în care Eduard Boţilă este îmbrăcat cu geacă de vânătoare şi ţine în mână o armă cu lunetă a devenit foarte populară pe Facebook. Au văzut-o şi poliţiştii care l-au chemat pe tânăr la audieri. Acesta susţine însă că, atunci când a fost făcută fotografia, ţinea în mână o machetă.

„Pur şi simplu este o fotografie de Facebook, de divertisment. Nu este o fotografie participând la vânătoare efectiv, este o machetă. (Macheta o mai ai?) Nu. E o machetă din târg, nici nu aveam ce să fac cu ea”, spune Eduard Boţilă.

„Colegii de la Serviciul Arme, Muniţii şi Substanţe periculoase s-au sesizat şi au întocmit un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. (Poliţiştii monitorizează şi reţelele de socializare?) Reţelele de socializare sunt monitorizate frecvent prin intermediul conturilor personale create”, afirmă Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinți.

Tânărul riscă până la 5 ani de închisoare, dacă poliţiştii vor dovedi că este vorba de o armă letală. El are permis, însă doar pentru dispozitive neletale.

„Norocul meu e că nu am făcut poze cu tunurile din Drobeta Turnu Severin sau din Budapesta, că atunci probabil mă arestau pe loc”, afirmă Eduard Boțilă.

Tânărul este fiul secretarului Primăriei Orşova şi martor în dosarul de corupţie în care este cercetat Adrian Duicu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi. Şi tatăl său este martor în acelaşi dosar.

„Motivul nu este poza aceea, ci este faptul că, atât eu, cât şi el suntem primii martori în marele dosar de corupţie al lui Adrian Duicu”, afirmă Marian Boţilă, secretarul Primăriei Orșova.

Tânărul a promis că de acum înainte va fi mai atent la ce imagini postează pe internet.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri