În Palatul Parlamentului au loc nunți și botezuri pe ascuns. Administrația vrea să ridice interdicția

Data publicării:
nunta dd

Balurile bobocilor şi cele de absolvire sunt deja o obişnuinţă la Palatul Parlamentului. Tot acolo a fost organizată şi o petrecere de revelion cu tema Marele Gatsby.

Nunţile şi botezurile sunt interzise oficial din 2000 încoace, pentru că imaginea Parlamentului avea de suferit din cauza lor.

De exemplu, unul dintre botezurile celebre organizate la Casa Poporului a fost cel al copilului lui Fane Spoitoru. Neoficial însă se fac nunţi şi botezuri iar firmele care le organizează nici nu se sfiesc s-o ascundă.

Discuție Reporter Digi24-reprezentant firmă de evenimente festive:

„-Am văzut pe Facebook-ul dumneavoastră că aveţi poze de la Palatul Parlamentului. Se poate organiza acolo nuntă?

-Da. Sala are o capacitate maximă de 1200 de persoane, iar preţul diferă foarte mult în funcţie de dată. Există mai multe săli. Cea de pe site-ul nostru este sala Unirii, aceasta este cea mai mare. Există o sală mai mică, cea după Sala Unirii, în care intră 500-600 de persoane. Închirierea sălii costă câteva mii de euro, iar celelalte elemente au preţuri diferite.”

Centrul Internaţional de Conferinţe se plânge că restaurantele sale din Parlament sunt în pragul falimentului din cauza interdicţiei de a organiza nunţi şi botezuri.

Un memorandum trimis conducerii Camerei Deputaţilor cere aprobare pentru „evenimente private de familie” şi propune ca petrecerile să fie făcute de doar câteva firme, alese de conducerea Centrului.

Păi, numai nunţile şi botezurile mai lipseau aicea”, spune Ion Oltean, deputat PDL.

„Eventual mutăm sediul Parlamentului într-o clădire mai mică şi aici facem nunţi şi botezuri”, adaugă Daniel Fenechiu, deputat PP-DD.

Unii deputaţi consideră că muzica dată la maximum şi alcoolul nu pot strica imaginea instituţiei.

„Eu consider că şi alcoolul care se foloseşte la nunţi face parte din meniu şi pentru oamenii normali existenţa alcoolului nu înseamnă şi starea de beţie”, consideră Nicolae Marcovici, deputat la minorităților.

Conducerea Camerei Deputaţilor a evitat un eventual scandal şi a scos în ultima clipă subiectul de pe ordinea de zi a şedinţei sale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri