În vigoare. Localurile fără autorizaţie de incendiu au timp să o obţină până la 31 decembrie

Data publicării:
O seara obisnuita in clubul Colectiv 2

 

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 52/2015 pentru modificarea și completarea Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 209.

Potrivit actului normativ, construcţiile şi amenajările care funcţionează fără a deţine o autorizaţie de securitate la incendiu vor avea obligaţia obţinerii acestui document până la 31 decembrie.

Citiţi şi:

Aleşii sar în ajutorul patronilor de cluburi: Fără avize ISU până la 31 decembrie

Obligaţia obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu va reveni, aşa cum reiese din cuprinsul actului normativ, beneficiarului investiţiei ori persoanei fizice sau juridice care finanţează şi realizează investiţii noi sau intervenţii la construcţiile existente.

Totuşi, în cazul în care este constatată încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu, autorităţile vor putea decide oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor/amenajărilor fără a mai aştepta obţinerea autorizaţiei amintite.

Până la data obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu, răspunderea pentru funcţionarea construcţiilor şi amenajărilor din punct de vedere al asigurării cerinţei de securitate la incendiu va reveni exclusiv beneficiarilor investiţiilor.

Localurile care nu respectă securitatea la incendiu pot fi sigilate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri