Înapoi acasă, după 6 luni în Afganistan. Poliţiştii militari au păzit baza militară din Bagram

Data publicării:
militari-1

Răzvan are 27 de ani şi experienţe trăite cât pentru o viaţă. Povesteşte cum el şi camarazii din subordine au reuşit să scape cu viaţă din baza militară Bagram din Afganistan. Zeci de alarme de atac cu rachete sau maşini-capcană au ameninţat contingentul de militari români. Câteva dintre rachetele trase de insurgenţi au atins inclusiv baza militară. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Timp de 6 luni, poliţiştii militari români au asigurat securitatea bazei militare din Bagram, în care se află aproape 15 mii de soldaţi ai coaliţiei din Afganistan.

E prima misiune de această natură în cazul Resolute Suport,” spune Răzvan Matrinal.

O altă misiune a soldaţilor români s-a desfăşurat în Kabul, capitala Afganistanului. Aici, 6 instructori militari au predat o jumătate de an în instituţiile militare afgane.

Este o altă cultură, este o țară musulmană. Pregătirea din țara a contat foarte mult, experianța din alte teatre, din Irak, Afganistan,” precizează Olimpiu Golea.

Generali, comandanţi pe câmpul de luptă sau simpli studenţi ai academiilor militare din Afganistan au fost învăţaţi de români cum să reziste şi să lupte în faţa ofensivei talibanilor. Soldaţii români s-au întors acasă, dar vor fi înlocuiţi de colegi de-ai lor. România a decis să menţină şi anul acesta trupe în Afganistan. Peste 600 de militari vor lupta în Kabul, Kandahar şi Bagram.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri