Încă o casă afectată de lucrările la metrou: „Senzația e de cutremur de gradul 5”

Data publicării:
agerpres surpare eroilor lucrari la metrou 14 12 2015-1

Ovidiu Pană, proprietar imobil: „În cursul weekend-ului au fost foarte multe utilaje afară care au lucrat nonstop și luni un vecin a descoperit fisurile, cărămizile fiind pe jos. Am sunat la 112 și au venit de la poliție, de la inspecția în construcție. Am pus noi acești popi după ce a venit și un expert în construcție. Senzația e de cutremur de gradul 5.

Reprezentanții constructorului au venit aici și ne-au spus că se mai întamplă cutremure. Aici e vorba de un cutremur produs de om. Luni au dat un comunicat de presă în care au spus că nu au lucrat aici în weekend. Sămbâtă și duminică au fost aici, toți vecinii mei au simțit asta.

Suntem într-un cartier vechi, casele sunt vechi, când faci un proiect de genul acesta, ții cont de comunitate, iți asumi responsabilitatea față de oameni. Verifici casele, nu te apuci să sapi, că merge și așa.

Alexandru Ichim, purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei: „Nu s-a stabilit deocamdată dacă acea fisură a fost provocată sau nu de lucrările din şantier. Din câte am înţeles, nu, nu se pune problema evacuării. Constructorul a dat asigurări că lucrările pe care le efectuează nu vor pune în pericol structura de rezistenţă a imobilelor sau... nu vor afecta în mod grav securitatea clădirilor sau a persoanelor.”


Oamenii din zona Eroilor sunt revoltați deoarece din momentul în care s-au început lucrările la metrou au început și problemele.

Proprietarul imobilului a constatat că o parte din structura de rezistență a fost afectată în urma vibrațiilor produse de lucrările de la metrou. Fisurile sunt în pivnița casei, fiind descoperite mai multe în zona de rezistență și a fost chemat un expert pentru a le evalua.

Au luat legătura cu autoritățile și până ca acestea să intervină, au luat decizia să monteze niște popi metalici, pentru ca bârna de rezistență să nu cedeze.

Soluții nu au fost găsite chiar dacă la discuții au participat reprezentanți ai primăriei, ai poliției, ai ISU și ai constructorului.

Temerea locuitorilor este că în fiecare săptămână toată zona vibrează din cauza lucrărilor și astfel de fisuri ar putea să devină tot mai ample cu timpul, mai ales că este vorba de un imobil din 1930.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri