Încă trei pasaje subterane vor fi construite în Capitală

Data publicării:
harta pasaje

Inelul principal de circulaţie al Capitalei are 25 de kilometri lungime. În condiţii normale de trafic, la miezul zilei, poate fi parcurs de la un capăt la altul într-o oră. Cu ajutorul reţelei de pasaje subterane, Primăria estimează că timpul de aşteptare în trafic ar scădea cu până la 25%.

„Anul ăsta începem sau încercăm, mai bine zis, să dăm drumul la tot ceea ce s-a proiectat în timp pe inelul principal, o serie de trei pasaje, tot sub trecere la nivel”, a declarat primarul general Sorin Oprescu.

Primul dintre tuneluri ar trebui să treacă pe sub intersecţia dintre Şoseaua Ştefan cel Mare cu Bulevardul Barbu Văcărescu şi strada Tunari.Şoferii ar scăpa astfel de coada la un prim semafor.

„E jale. Drum de cinci minute îl faci în jumătate de oră”, se plânge un șofer.

Al doilea pasaj, posibil de construit pe acelaşi bulevard, ar trece pe sub intersecţia cu strada Lizeanu, foarte aproape de cel de la Piaţa Obor.

„Ştefan cel Mare toată lumea ştie cum e. Este foarte aglomerat, e groaznic. E foarte ok că au în vedere să facă pasaje subterane, supraterane. Cum să le facă, dar să le facă!”, este opinia unui conducător auto.

Planurile nu se opresc însă aici. Al treilea tunel rutier ar putea fluidiza traficul auto din Piaţa Iancului - zonă oricum sufocată de diverse alte lucrări.

Primăria a promis că în toamnă termină lucrările pe Şoseaua Iancului, însă tot din toamnă ar putea muta şantierul o sută de metri mai departe, la intersecţia cu Şoseaua Mihai Bravu.

Vestea nu e deloc pe placul şoferilor.

„Dacă se apucă şi aici, şi mai încolo va fi cumplit. La cum se mişcă lucrurile la noi cred că va dura cel puţin doi ani, dacă nu mai bine”, spune unul dintre ei.

Primarul general, Sorin Oprescu, pare sigur că totul va fi gata mult mai repede.

Le începem cât de curând. Eu cred că în august, la sfârşit, se termină toate socotelile astea ce înseamnă licitaţii şi aşa mai departe şi le punem în operă”, a afirmat edilul.

Potrivit datelor Infotrafic, pe inelul principal de circulaţie al Capitalei circulă zilnic până la 150.000 de autovehicule.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri