Încă un scandal între hingheri şi apărătorii animalelor. Două dube ASPA au fost blocate în trafic; după ce au scăpat, au lovit o maşină

Data publicării:
catel-3

Un nou scandal s-a produs marţi seară între cei care se opun eutanasierii câinilor fără stăpân şi reprezentanţii Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor. Două dube ale celor de la ASPA au fost oprite în trafic. Cum spiritele s-au închins, la faţa locului a ajuns şi poliţia. Motivul disputei: un căţel care ar fi fost prins pe o proprietate privată, aşa cum susţin cei care s-au erijat în apărătorii drepturilor animalelor.

Hingherii nu ne spun nimic. Ne lovesc cu crosele, ne împing, ne bruschează. Au bruscat şi câinele. Un căţel mic care nu a opus rezistenţă... l-au sugrumat, l-au spânzurat, l-au lovit de crosă”, spun aceştia.

Alta e versiunea celor de la ASPA: „Ne-au blocat, nu ne dau voie să ne facem activitatea”, spun ei.

În timp ce hingherii încercau să scape de cei care se opun eutanasierii animalelor fără stăpân, au lovit o altă maşină aflată în trafic. „În timp ce circulam, duba nr. 8 a încercat să mă depăşească, ca să ajungă în faţa mea. M-a acroşat pe partea stângă, provocându-mi zgârieturi pe uşa din spate şi aripa din spate. Am depus plângere”, spune proprietara maşinii.

În cele din urmă, câinele în cauză a ajuns în adăpostul din Bragadiru.

Scandalurile care se ţin lanţ între cele două tabere au atras atenţia unei jurnaliste străine aflate la faţa locului. „Mi se pare o nebunie. Aşa mulţi oameni care aleargă după un căţel mic... mi se pare ireal. Aş vrea să îl adopt şi să îl iau chiar acum acasă”, declară Stefanie Fink, jurnalist la televiziunea germană publică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri