Incendiu puternic în București: a luat foc mansarda unui bloc. Sute de oameni au fost evacuați 

Data publicării:
incendiu 1 decembrie - costin vasilescu

ACTUALIZARE 11.25. Incediul a izbucnit în jurul orei 5:30. „Am înteles că de la un frigider care a făcut scurt”, spunea un locatar. În doar câteva clipe, flăcările au cuprins toată mansarda blocului. Fumul gros a cuprins toate apartamentele din zonă. Oamenii vor sta provizoriu la rude şi prieteni.

 ACTUALIZARE 10.05: Pompierii încă încearcă să stingă focul de la mansarda unui bloc de locuințe din Capitală. Mansarda este construită în întregime din lemn, interiorul este din rigips, iar materialul folosit pentru izolare este polistiren ceea ce a încurajat propagarea focului și îngreunează munca pompierilor.

De asemenea, trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma incendiului din Capitală, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU, Adrian Marin. 

„Un bărbat a suferit un atac de panică. Alte două femei, o femeie de 25 de ani caare a fost expusă la fum și o altă femeie de 30 de ani au fost transportate la spital după ce au primit îngrijiri la fața locului”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU. 

În acest moment pompierii încearcă să decoperteze învelitorea din tablă ca să aibă acces la focarul incendiului. 

„S-a acționat atât din exterior cu cele cinci autoscări, cât și din interior cu echipaje de pompieri. Avem dificultăți foarte mari din cauza materialelor din care e construită mansarda, lemn și polistiren, inexistența pereților care să pună piedică la foc, care să impiedice propagaraea focului pe orizontală. Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 1000 de metri pătrați. Pe măsură ce autospecialele de la fața locului rămân fără apă vin altele”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU. 


ACTUALIZARE 8.35. Mansarda blocului încă fumegă și pompierii încă mai luptă cu flăcările. Incendiul a izbucnit într-un apartament aflat în zona de mijloc a mansardei și apoi s-a extins rapid. 

ACTUALIZARE 8.03. Incendiul nu a făcut victime, toți locatarii au fost evacuați.  

incendiu5 - costin vasilescu
incendiu5 - costin vasilescu

Flăcările au cuprins mansarda din lemn a unui bloc cu cinci etaje. Sunt afectate 10-12 apartamente și, deocamdată, nu se știe care este cauza incendiului și nici dacă dacă există victime.  

Autospecialele pompierilor s-au strecurat cu greu printre mașinile locatarilor, unele dintre acestea fiind mutate pentru a permite accesul și conectarea la hidranți.  

Din informațiile Digi24, au fost oprite alimentarea cu gaz și energie electrică, pentru a nu exista riscul unei explozii.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri