Explozie urmată de incendiu în București. Un bărbat a fost rănit

Data actualizării: Data publicării:
pompieri

Explozie urmată de incendiu în această dimineaţă într-o casă de pe strada Sfântul Ştefan din Capitală. Un bărbat de 39 de ani, care se afla la parterul locuinţei, a suferit asuri grave. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale de stingere, două de descarcerare şi două SMURD.

A fost o bubuitură, a mișcat într-o parte mașina. A zburat geamul afară peste capotă”, a povestit un șofer.

„Am auzit o bubuitură, ne-am trezit din somn”, a spus o locatară.

Pompierii veniţi în grabă să stingă incendiul care mistuia parterul casei spun că explozia a fost provocată de o acumulare de gaze.

La sosirea noastrp ardea cu flacără deschisă la nivelul parterului, flăcările ieșeau pe geam, aveau o înălțime de câțiva metri. Incendiul s-a produs ca urmare a unei acumulări de gaze, a fost inițial o explozie urmată de incendiu. Din primele cercetări am constatat că era o conductă, un branșament de gaze dezafectat, de acolo s-au produs acele acumulări de gaze”, a declarat maior Florin Chioşdoiu, ISU Bucureşti Ilfov.

Un bărbat care se afla la parterul imobilului a fost rănit. El are arsuri pe toată suprafața corpului, de gradul 2 și 3.

Clădirea se află în patrimoniul statului. Astfel, la faţa locului au fost chemaţi şi doi ingineri de la Inspectoratul de Stat în Construcţii să expertizeze clădirea.

Bărbatul de 39 de ani surprins în casă în timpul exploziei ar fi reuşit să iasă singur din locuinţă, spun vecinii. El a fost apoi preluat de salvatori şi transportat la Spitalul Floreasca.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri