Incendiul de la Bucureşti, cu repercusiuni la Chişinău

Data publicării:
local chisinau - nanasuge.ru via agora

 FOTO: nadasuge.ru via agora.md

După iniţierea procedurii, instanţa este cea care stabileşte printr-o decizie dacă un local este închis. Pompierii dispun în termen de cinci zile suspendarea activităţii, prin cererea de chemare în judecată a patronilor acestor localuri, a precizt purtătorul de cuvânt.

Premierul interimar, Gheorghe Brega, a dispus efectuarea controalelor în toate localurile din țară pentru a verifica dacă acestea au planuri împotriva incendiilor şi dacă sunt respectate.

La rândul său, ministrul afacerilor interne în exerciţiu, Oleg Balan, a dat asigurări că aceste verificări încep de luni și vor continua în următoarele două săptămâni.

Totodată, Guvernul Republicii Moldova a demarat și o acţiune de solidarizare prin care îndeamnă oamenii să doneze sânge pentru victimele dezastrului din clubul „Colectiv”. Aceștia pot merge zilnic la punctele de recoltare a sângelui de la Centrul Național de Transfuzie a Sângelui din Chișinău, Bălți sau Cahul.

De asemenea, Primăria municipiului Chișinău s-a autosesizat după tragedia de la clubul „Colectiv”. Astfel, edilul capitalei, Dorin Chirtoacă, a cerut ca toate localurile aglomerate, dar și centrele comerciale să fie verificate conform normelor de securitate, reamintește agora.md

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri