Incendiul din Bamboo | Pe cine au audiat procurorii

Data publicării:
incendiu

Anchetatorii nu au putut să înceapă cercetarea la faţa locului în cazul incendiului din clubul Bamboo. Pompierii spun că în zona există, încă, pericol de prăbuşire. Între timp însă procurorii l-au audiat pe administratorul clubului. El a venit la audieri însoţit de doi avocaţi. Şi a susţinut că are probe din care rezultă că cineva a dat foc intenţionat. Anchetatorii spun că nu au acum indiciii care să susţină această ipoteză.

Procurorii spun că nu au reuşit încă să inceapă investigaţiile printre ruinele localul ars din temelii pentru că nu au primit acordul pompierilor.

Mihai Prună, procuror criminalist: „Am venit și ieri, și azi. Am început o cercetare la fața locului. Structura și locul nu ne permit să intram în interior. Pompierii prezenți de ieri n-au declarat lichidat incendiul, nu se poate pătrunde. Am venit și azi ca să facem o evaluare pentru a găsi cea mai bună soluție tehnică pentru a intra și a ne desfășura activități specifice, în special cercetarea la fața locului”.

Anchetatorii au început urmărirea penală pentru distrugere din culpă. Niciun scenariu nu este, momentan, exclus.

Procurorii nu au reuşit încă să ia legătura cu Joshua Castellano, patronul clubului, aşa că l-au citat la audieri. Între timp, la poliţie au fost audiate zeci de persoane, atât clienţi, cât şi angajaţi ai localului.

Eugen Barbu, agent de pază al clubului Bamboo: „Cu exactitate nu se ştie ce s-a întâmplat. Cert este că bine că nu fost victime, bine că am putut să evacuăm. Părerea mea, eu zic că a fost pus”.

Reporter: Din ce zonă a pornit incendiul?

Eugen Barbu: În barul din partea din faţă de la intrare, spun ei. Eu am avut altă sarcină. Am fost undeva la office şi în momenutul în care colegii au dat prin staţie de incendiu, oamenii au început să iasă”.

Reporter: Se fuma în club?

Eugen Barbu: Să-mi spuneţi un club în care nu se fumează.

Astăzi a fost citat şi admnistratorul localului, cel căruia ieri i s-a făcut rău, când a auzit că trebuie să dea explicaţii în faţa anchetorilor.

Avocaţii clubului susţin că a fost o mână criminală. Se bazează pe declaraţiile unor martori care ar fi văzut trei persoane necunoscute în apropierea unei foste săli de fitness, acum depozit. Apărătorii spun că de acolo ar fi pornit incendiul.

Cătălin Dancu, avocatul administratorului clubului: „Am explicat din poziția administratorului cum au decurs evenimentele din seara respectivă. S-au lămurit și procurorii cu privire la măsurile de protecție și de evaluare din club. Datele noastre, prin martori, confirmă că incendiul a fost pus. Urmează să verifice procurorii persoanele din zona de fitness, fosta sală fitness. Au fost indetificate persoane necunoscute clubului care se aflau în acestă zonă”.

Poliţiştii iau în calcul şi audierea persoanelor aflate încă în spital, imediat ce situaţia lor medicală va permite acest lucru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri