Înregistrare audio. Medic de la ATI: Tratament doar pentru cei „care merită”

Data publicării:
perchezitii medicamente

ACTUALIZARE 10:45 - Şefa ATI şi asistenta-şefă de la Sfântul Pantelimon au fost suspendate, a anunţat la Digi24 purtătorul de cuvânt al Spitalului. 

Tratamentul diferenţiat de care ar beneficia bolnavii critici la unul din spitalele din Capitală poate fi malpraxis. Nu se oferă şanse la tratament, explică Bogdan Tănase, preşedintele Alianţei Mediclor. Mai mult, el a subliniat faptul că fondurile din programul destinat terapiei intensive sunt generoase.


În mod normal medicamentele ar trebuie depozitate în farmacia spitalului și în cadrul fiecărei secții, în funcție de necesarul cerut de fiecare secție. Acces la acestea trebuie să aibă personalul medical care intră în contact direct cu bolnavul.

Înregistrarea prezintă discuția purtată între medicul din cadrul secției și șeful secției ATI. Acest lucru este confirmat de jurnalistul Cătălin Tolontan, care dezvăluie faptul că într-un inventar făcut în cadrul secției există un surplus de medicamente.

Joi dimineață, managerul Spitalului Sf. Pantelimon i-a convocat în sedință pe toți cei implicați în acest scandal.

În momentul de față, comitetul director s-a autosesizat. S-a discutat crearea unei comisii de anchete care va analiza întreaga situație creată. Pe parcurul anchetei medicul sef ATI și asistenta șef au fost suspendate din funcție. La sfârșit vor anunța rezultatele”, a declarat Fiorela Mitoiu, purtătorul de cuvânt al spitalului Sf. Pantelimon.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri