Însărcinatul cu afaceri al SUA: „Armata română, invidiată de mulţi alţii din regiune, este un partener strategic”

Data publicării:
iohannis thompson ziua sua fb 1

„Ca rezultat al parteneriatului nostru, vedem că armata română, invidiată de mulţi alţii din regiune, este un partener strategic al Statelor Unite. Vedem instituţii româneşti de aplicare a legii dedicate colaborării cu noi în lupta împotriva terorismului mondial şi a criminalităţii organizate. Instituţiile judiciare şi de stat de drept fac eforturi să asigure direcţionarea resurselor cetăţenilor români spre proiectele pentru care acestea au fost alocate, în loc ca ele să ajungă în buzunarele celor înclinaţi să submineze securitatea statului”, a spus Dean Thompson.

„Sunt mândru să reprezint Statele Unite în faţa unui partener şi aliat care îşi demonstrează tăria de caracter depăşind dificila moştenire a comunismului şi creând instituţii care să asigure dezvoltarea valorilor euro-atlantice ale democraţiei, libertăţii şi statului de drept; un partener care abordează direct şi ferm probleme precum corupţia, crima organizată, criminalitatea cibernetică, terorismul la nivel mondial, traficul de persoane şi contrabanda cu droguri; un partener hotărât să furnizeze resursele necesare asigurării securităţii şi apărării noastre comune”, a mai spus însărcinatul cu afaceri al SUA la București.

Relația deosebită care există între România și SUA are o importanță strategică pentru stabilitatea regiunii noastre, mai ales în contextul evoluțiilor îngrijorătoare din vecinătatea estică”, a declarat, la rândul său, președintele Klaus Iohannis.

Ne aflăm astăzi într-un context internațional complicat. Foarte aproape de noi, norme de drept internațional au fost încălcate, drepturi și libertăți fundamentale au fost puse în pericol și noi amenințări de securitate și-au făcut loc. Avem nevoie mai mult decât oricând să fim solidari și uniți în apărarea valorilor pe care le împărtășim. Domnia legii şi statul de drept, separarea puterilor, garantarea drepturilor și libertăților fundamentale, corecta reprezentare a intereselor cetăţenilor de către oamenii politici reprezintă adevăraţi piloni ai naţiunilor cu democraţii puternice. Pentru promovarea acestor principii niciun efort nu este prea mare”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri