Întâlnire pe tema raportului #Colectiv. Raed Arafat, la Guvern

Data publicării:
raed arafat fb

ACTUALIZARE 16.45. Raed Arafat a plecat de la Guvern.


Raportul Corpului de Control este primul document oficial care a arătat modul în care autorităţile au intervenit după incendiul din noaptea de 30 octombrie. Concluziile sunt clare: instituţiile au acţionat haotic, s-au vehiculat date contradictorii privind numărul de victime, iar Planul Roşu a fost declanşat cu mare întârziere. Abia la 18 minute de la primul apel şi la 7 minute după ce ambulanţele ajunseseră la faţa locului.

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă susţine însă că „alocarea de echipaje specifice Planului Roşu s-a făcut începând cu ora 22.43, după recunoaşterea efectuată de către primele echipaje sosite la locul intervenţiei'”.

O altă critică a fost la adresa modului în care au intervenit autorităţile, necoordonat. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) e acuzat că nu a coordonat toate operaţiunile de la faţa locului.

Răspunsul DSU arată că „reprezentanţii Corpului de Control nu diferenţiază conceptele de coordonare şi conducere a unei intervenţii. Unele decizii au fost luat chiar telefonic de şeful DSU, înainte de sosirea la faţa locului”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri