Inundații România| Copil înecat în albia unui pârâu

Data publicării:
inundatii caras captura

Pe Drumul Naţional 14A, în judeţul Sibiu, apa scursă de pe versanţi a transformat şoseaua într-o mlaştină care le-a blocat drumul şoferilor. O maşină a fost luată de ape, dar şoferul a reuşit să iasă şi să anunţe autorităţile.

În Mediaş, canalizarea a cedat în faţa volumului mare de apă, iar în câteva minute, zeci de case şi gospodării au fost inundate.

„Nu se mai vede nimic, nimic. Atâta apă, uită-te, atâta apă. Aici, la fel. Atâta apă... Și la vecina, uite...”

***

„Doi metri o fost, sigur. Și o forțat și geamul, de s-o spart sticla”

***

„Am cerut mai multe... am cerut cel puțin pluvială. Când s-o făcut canalizarea. În loc de cinci, ne-o băgat trei, pe toată strada. Aprobate, trei. Nu-s suficiente, la această stradă.”

20 de echipe de pompieri au fost trimise pe teren să scoată apa din casele oamenilor.

Un cartier întreg din Braşov a fost inundat, după ploaie de doar jumătate de oră. Apa s-a strâns în faţa stadionului Tineretului din oraş, iar în scurt timp reţeaua de canalizare a cedat. Ploile au creat probleme şi pe o stradă din cartierul Schei, unde apa de pe colinele din zonă s-a revărsat pe şosea.

În judeţul Sălaj, un copil de 4 ani a murit, după ce căruţa în care era cu mama şi fratele de 8 luni s-a răsturnat într-un pârâu umflat de ploi. Femeia a reuşit să-l salveze doar pe copilul de opt luni.

În oraşul Bocşa din Caraş-Severin şuvoiele de apă au înghiţit totul în calea lor. 150 de oameni au fost salvaţi în ultima clipă.

Viitura a venit cu o forţă atât de mare încât a rupt gardurile de beton.

Într-un sfert de oră a venit puhoiul de sus și a spart tot, ziduri, a făcut praf... tot ce se vede.”

***

„Mi-a rupt aici gardul de beton, cam 4-5 metri.”

Cartierul Măgura din Bocşa a fost puternic lovit de ape. Aici, oamenii cu venituri mici au case cu structuri fragile care au cedat imediat în faţa torenţilor.

50 de pompieri din Dolj şi Mehedinţi au venit în ajutorul celor din Caraş-Severin.

Natura s-a dezlănţuit şi la Săcălaz, în judeţul Timiş. Oamenii au fost evacuați din case după ce 30 de gospodării au fost inundate. Telespectatorii Digi24 au trimis imagini gospodăriile inundate.

În Hodoş, mai mulţi localnici, între ei şi copii, au fost salvaţi de pompieri cu bărcile, după ce au fost surprinşi de viitură pe drumul din localitate.

Şi drumul spre satul Honorici a fost inundat, iar mai multe grădini și curți au fost distruse de ape.

„E apa foarte mare și nu putem trece cu mașina, așteptăm până trece dacă nu vine cumva altă viitură. ”

Ioan Cardaș, primarul comunei Victor Vlad Delamarina: „Am avut 14 persoane de evacuat ...de evacuat din calea apei, au fost inundate casele.”

Probleme au fost şi în municipiul Lugoj, unde canalizarea nu a mai făcut față, iar apa a acoperit străzile și a intrat în casele oamenilor.

„Apa este un metru și zece centimetri în beci, unde am depozitate cam toate bunurile de consum ale familiei.”

Drumul judeţean 583, care leagă oraşele Buziaş şi Lugoj, a fost acoperit de apă. Nici măcar tirurile nu au mai putut înainta.

Caterina Ledrer, reporter Digi24: „Poliţia rutieră nu permite niciunei maşini să treacă pe aici si asta după ce pârâul din zonă s-a revărsat. Carosabilul este inundat pe o suprafaţă de aproximativ un kilometru, iar apa de pe drum ajunge până la jumătate de metru.”

În satul Sinersig, din Timiş, 17 gospodării au fost inundate de pârâul din localitate, după ce puhoaiele au distrus digul de protecţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri