Investiție costisitoare la primăria din Bistrița

Data publicării:
bistrita

Sistemul pe care îl folosesc acum consilierii locali din Primaria Bistriţa are deja zece ani şi nu mai merge bine spun reprezentanţii instituţiei. Aşa că s-au gândit sa îl înlocuiasca cu unul nou, performant şi care costă aproape 170.000 de euro.

Un sistem de vot integrat, de console pentru fiecare consilier pe care se poate urmări fiecare hotărâre, un sistem care permite şi modificarea textelor respective în situaţia în care doresc să facă modificări”, spune Mihai Ruşti, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistriţa.

Mulţi dintre consilieri spun că actualul sistem funcţioneaza bine şi investiţia n-ar fi fost necesară. Astfel, proiectul a fost votat la limită, de doar 11 dintre cei 21 de consilieri municipali.

„Avem un sistem destul de performant, funcționează și sistemul de vot, și de sonorizare, poate că trebuia adaptat puțin pentru că sala este destul de mare, dar 170.000 de euro e mult prea mult”, este de părere Alin Seserman, consilier municipal.

Mihai Ruști, purtătorul de cuvânt al Primariei Bistrița, a declarat la rândul său: „Puteam alege între o soluție foarte ieftină care probabil să țină încă doi-trei ani, sau unul pe care să îl putem folosi în condiții bune pentru următorii zece ani”.

La fel au gândit şi consilierii judeţeni, care şi-au cumpărat anul trecut un sistem similar, dar de cinci ori mai ieftin. E drept, nu este dotat cu monitoare pentru fiecare consilier şi nici cu sistem de traducere.

În luna februarie va fi prima lună în care el va funcționa și atunci vom putea spune cu acuratețe dacă funcționează bine sau nu”, spune Bogdan Ivan, purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Unii bistriţenii nu privesc cu ochi buni planurile de înnoire ale primăriei:

- Mult. Foarte mult. Poate că e folositor pentru ei, acolo în şedinţe. Pe noi cu ce ne ajută?
- Mi se pare o sumă prea mare pentru aşa ceva când sunt mai multe alte lucruri pe care le-ar putea face primăria Bistriţa.

Până la cumpărarea noilor echipamente mai este doar un pas: găsirea firmei care face cea mai bună ofertă şi apoi montarea noului sistem în sala de sedinţe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri