Investițiile lui Bunea Stancu. Amfiteatru pentru studenții de la Medicină într-un oraș fără Facultate de Medicină  

Data publicării:
gheorghe bunea stancu presedinte CJ braila FB

Construcţia amfiteatrului de la Spitalul Judeţean Brăila, un proiect susţinut de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, Bunea Stancu, a început în urmă cu un an şi ar trebui să fie gata luna viitoare. Greu de crezut, spune conducerea Spitalului. Chiar dacă ar fi gata, clădirea tot n-ar fi de niciun folos pentru că în zonă nu sunt trase utilităţile.

Un lucru care a scăpat proiectului, n-aș putea să spun dacă e greșeală sau nu a proiectantului, nu face parte din proiectul constructorului și ca urmare va fi probabil în sarcina spitalului să dezvolte aceste lucrări”, a spus Mihai Iugulescu, managerul Spitalului Județean Brăila.

„Persoanele care fac parte din această comisie, din partea CJ, nu au calitatea de a contesta soluțiile propuse de proiectanți, ei pur și simplu... ca și soluție tehnică, iau de bun proiectul”, a adăugat Ionel Epureanu, președintele Consiliului Național Județen Brăila.

Cu alte cuvinte, proiectul a fost avizat pentru că întrunea cerinţele din caietul de sarcini şi se încadra în suma alocată din buget.

Greşeala îi aparţine preşedintelui Consiliului Judeţean (n.r. Bunea Stancu), ca şi şef al Executivului. La el în birou se poartă discuţii pentru fiecare proiect în sine. Sunt convins că au purtat această discuţie. Întrebarea pe care mi-o pun la momentul ăsta: de ce un întreg alai de consilieri nu au fost informaţi? Undeva poate că a fost o rea intenţie”, a spus consilierul județean Marian Căpățână.

Actualul manager al Spitalului s-a resemnat. Aşteaptă întocmirea unui nou proiect pentru realizarea racordării la utilităţi.

„Cred că într-un mod optimist, opt, nouă luni de zile, din momentul de față, incluzând aici pașii care trebuiesc respectați și șantierul propriu-zis”, a spus Mihail Iugulescu.

Contractul amfiteatrului are o valoare de peste 1,3 milioane de lei, din care s-au cheltuit până acum 900.000 de lei. Proiectantul și constructorul nu au fost de găsit pentru a ne oferi un punct de vedere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri