Ioan Mircea Paşcu: Legea Big Brother şi cea a cartelelor pre-pay nu au devenit constituţionale după atacurile de la Paris

Data publicării:
ioan mircea pascu 2

FOTO ioanmirceapasu.ro

Întrebat ce ar trebui să se întâmple cu legea Big-Brother şi cea privind cartelele pre-pay, în condiţiile în care autorităţile române propun repunerea lor pe tapet, Ioan Mircea Paşcu a răspuns: "Situaţia asta nu a schimbat raţiunea juridică pentru care Curtea Europeană a Drepturilor Omului a declarat această lege inacceptabilă şi neconstituţională, nedemocratică, să spunem aşa. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în România, cu decizia Curţii Constituţionale. Toate aceste argumente nu s-au schimbat, pentru că judecăm prin prisma cadrului juridic pe care-l avem în momentul de faţă. Nu putem să spunem că peste noapte, datorită a ceea ce s-a întamplat în Franţa, toate obiecţiile de neconstituţionalitate au devenit constituţionale. Deci problema rămâne şi problema rămâne pentru a găsi modalitatea de a întări această legislaţie, respectând obiecţiile de constituţionalitate formulate şi respectând până la urmă libertăţile cetăţeneşti. Până la urmă, pe cetăţean şi libertăţile lui trebuie să-l protejăm. Păi, cea mai bună protecţie pentru orice cetăţean este să-l aruncăm în închisoare şi să-l păzim acolo, să nu cumva să-l atace cineva, nu? Nu e ilogic, nu e paradoxal?".

Organizaţiile neguvernamentale din România deja au protestat, întrebându-se la ce ar ajuta o supraveghere generalizată, în locul unora individuale, punctuale. "Pe bună dreptate. Fără să ştiu ce au spus organizaţiile neguvernamentale, am aceeaşi linie de judecată ca şi ele, pentru că până la urmă, nu-i o linie de judecată sofisticată, este bun simţ, până la urmă", spune fostul ministru PSD al Apărării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri