Ion Ţiriac neagă orice legătură cu afacerea pe care EADS a încheiat-o cu statul român

Data publicării:
tiriac

Precizările lui Ţiriac au fost transmise agenției MEDIAFAX, într-un comunicat, ca urmare a „speculaţiilor” din media ce implică numele său, odată cu reintrarea în actualitate a subiectului EADS.

„Nu există nici o legătură între Ion Ţiriac şi contractul EADS cu statul român. Se speculează absolut artificial relaţiile mele de prietenie şi afaceri pentru a se crea iluzia unei legături. Niciodată nu am avut vreun interes propriu sau de afaceri, direct sau indirect, şi nici măcar nu am participat la vreo activitate, întâlnire sau discuţie pe acest subiect", afirmă Ion Ţiriac.

„În acelaşi context, ca român şi ca prieten, cer scuze Excelenţei Sale, Cancelarului Gerhard Schroeder, pentru amestecarea numelui său în această poveste cu iz de conspiraţie balcanică şi îi mulţumesc încă o dată pentru sprijinul deschis, direct, admirabil, pe care l-a oferit României la accederea în Uniunea Europeană”, ține să adauge omul de afaceri.

Un articol scris de Vlad Georgescu şi apărut recent în ediţia online în limba germană a Huffington Post relatează că Direcţia Naţională Anticoruptie (DNA) din România anchetează membri importanţi ai Guvernului şi ai serviciilor secrete şi că aceştia ar fi încasat mită în valoare de peste 60 milioane de euro, pentru a facilita pentru EADS, în 2005, încheierea unui contract de peste 743 de milioane de euro cu autorităţile de la Bucureşti. În parte, banii provin din fonduri UE. Pe lângă EADS Deutschland GmbH, Fujitsu Siemens Computer şi Microsoft, în această afacere apar şi numele lui Gerhard Schroeder, Bodo Hombach, Ion Ţiriac şi Klaus Mangold, precum şi cel al candidatului la Preşedinţia României, Elena Udrea, susţine autorul articolului.

Citiți și: 

EADS, cercetată pentru dare de mită în Germania
Huffington Post: Gerhard Schroder, Elena Udrea şi Ioan Rus ar fi implicați în dosarul EADS
Reacții la București în urma articolului despre EADS din presa germană
BUSINESS CLUB. Personajele-cheie ale afacerii EADS
SCANDALUL EADS. Nereguli despre care presa franceză scria încă de acum nouă ani
BUSINESS CLUB. Tradiția șpăgii la Siemens
BUSINESS CLUB. Scandalul EADS, în varianta austriacă
Traian Băsescu: Firme și persoane din dosarul Microsoft se găsesc în dosarul EADS. Povestea contractului de 1,3 miliarde de euro care nu ne-a dus în Schengen
BUSINESS CLUB. Contracte suspecte în schimbul aderării
Emil Hurezeanu: „Afacerea Microsoft plus EADS este considerată cea mai gravă din istoria informaticii”
Ce a aflat Emil Hurezeanu de la o persoană care a avut posibilitatea să vadă contractul inițial cu EADS

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri