IPS Nicolae Corneanu, mitropolitul Banatului, a murit

Data publicării:
IPS Nicolae Corneanu mitropolitul Banatului-Mediafax Foto-Sebastian Tataru

Vestea morţii Mitropolitul Banatului a fost dată de purtătorul de cuvânt al mitropoliei. La scurt timp, mai mulţi credincioşi au mers la Catedrala Mitropolitană, unde au aprins lumânări, iar un steag negru a fost arborat la intrarea în lăcașul de cult.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, Nicolae Corneanu a fost internat la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara, el având probleme cardiace și fiind bolnav de diabet de mai mulți ani. Câteva zile mai târziu, la dorința sa, a fost externat.

Nicolae Corneanu s-a născut în 1923, în Caransebeş, într-o familie de preoţi. S-a înscris la Facultatea de Teologie din Bucureşti, iar în anul 1960 a fost hirotonit preot de către Patriarhul Teoctist, urmând ca în 1962 să fie ales arhiepiscop al Timişoarei şi Caransebeşului şi mitropolit al Banatului.

În anul 2007, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității a stabilit că mitropolitul Banatului a colaborat cu fosta Securitate, lucru recunoscut de acesta. Înalt Prea Sfințitul Nicolae Corneanu nu a negat colaborarea cu fosta Securitate, el trimițând CNSAS o scrisoare cu explicații.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri