Irina Radu, noul șef al TVR

Data publicării:
irina radu tvr agerpres crop

Foto: Agerpres

304 parlamentari au votat pentru, iar opt au votat împotrivă.

În sală au fost prezenți 230 de deputați și 82 de senatori. Cvorumul de ședință este de 271, potrivit Agerpres. Liberalii au părăsit sala de ședințe.

La începutul ședinței, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat că din totalul de 541 de parlamentari sunt prezenți 281, iar cvorumul de ședință este de 271.

Încă de la Birourile permanente reunite grupurile parlamentare PNL s-au opus introducerii pe ordinea de zi a ședinței comune a raportului Comisiilor de cultură referitoare la alegerea președintelui — director general al SRTv. Am considerat că este un abuz pe care îl face majoritatea PSD și în același timp o încălcare flagrantă a legii. Am înaintat o contestare la CCR asupra hotărârii Parlamentului de numire a întregului Consiliu de Administrație și logic ar fi fost să se aștepte o hotărâre a CCR, apoi să se meargă la următoarele proceduri. Ați anunțat că sunt prezenți 281 de parlamentari, cvorumul de ședință este de 271 de parlamentari, de la PNL sunt 58, vom părăsi sala și vă atrag atenția că nu mai aveți cvorum de ședință”, a spus liderul grupului deputaților liberali, Eugen Nicolăescu.

La rândul său, deputatul PSD Marian Neacșu a menționat că afirmația lui Nicolăescu „este inexactă”, că a existat cvorum pentru a începe ședința, iar în continuare „cvorumul va fi determinat de strigarea catalogului și de votul cu bile”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri