Jandarm la 104 ani

Data publicării:
jandarm 104 ani

Perfect lucid şi entuziasmat de întâlnirea cu tinerii jandarmi, generalul în rezervă Titu Stoicheci a răspuns bucuros la toate întrebările. Cele mai multe, referitoare la longevitatea sa.

Titu Stoicheci: „Omul îşi conduce sănătatea şi aici stă secretul, la sănătate. Cum o conduce fiecare... Dacă îţi baţi joc de ea...”

Pe lângă sănătate, generalul şi-a păstrat şi simţul umorului.

Titu Stoicheci: „Eu am decoraţii de la natură, bronşită cronică din timpul războiului, tensiune arterială pe care de 30 de ani o ţin în frâu. Şi acum cei de 40 de ani nu o au pe a mea.”

Titu Stoicheci, s-a născut într-o comună din Mehedinți, pe 9 ianuarie 1911. Şapte ani a fost învăţător, după care a îmbrăcat haina militară, în cel de-al Doilea Război Mondial. A luptat pe frontul rusesc şi a reuşit să scape cu viaţă din sângeroasa bătălie de la Stalingrad. Întors în ţară, a devenit jandarm, iar pasiunea pentru armamentul de război nu i-a dispărut nici acum.

Titu Stoicheci: „Statul evreu a descoperit un nou tanc, mai periculos. După mine, apărarea antiracheta... astea sunt poveşti......nu există”.

Jandarmii prezenţi la aniversare au fost copleşiţi de întâlnirea cu una dintre legendele vii ale instituţiei.

Faptul că avem lângă noi un exemplu viu a ceea ce s-a petrecut în cea de-a doua conflagrație mondială, ne bucură și ne onorează.”

Este o onoare pentru noi sa avem in oras si in regiunea noastra, un om de asemenea valoare. Ati vazut, la 104 ani sa ai o dictie de nota zece, o cultura generala, un ostas foarte priceput”

În 2013, de Ziua Naţională a României, Titu Stoicheci a fost avansat la gradul de general de brigadă cu o stea, în retragere, primind astfel, recunoașterea națională şi onoruri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri