Jandarmeria, despre protest: Avem echipaje suficiente să putem gestiona orice situație

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - PROTEST - LEGILE JUSTITIEI
Foto: Inquam Photos / Florin Albei

Noi proteste, miercuri, în Cluj-Napoca și București. În Capitală au avut loc incidente între jandarmi şi protestatari, în Piaţa Izvor. O parte dintre cei peste 500 de manifestanţi de la Parlament a încercat să ocupe carosabilul, însă jandarmii au acționat prompt și i-au împins înapoi, pe trotuar. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a declarat pentru Digi24 că echipajele care asigură ordinea în zonă sunt suficiente și pot gestiona orice situație.

BUCURESTI - PROTEST - LEGILE JUSTITIEI
Foto: Inquam Photos / Florin Albei

Mariana Pop, Digi24: Care e situația la Palatul Parlamentului?

Georgian Enache, purtător de cuvânt Jandarmeria București: Situația este sub control, persoanele sunt în zona Parcului Izvor. Nu aș numi „incidente” ce s-a întâmplat, au fost tensiuni generate de faptul că anumite persoane au dorit să blocheze o arteră de circulație punând în pericol traficul rutier. Am fost nevoiți să redirecționăm acele persoane de pe carosabil în zona unde se putea manifesta fără probleme.

Nu vom telera manifestări violente. Nu suntem de acord cu blocarea căilor de comunicații. Nu este permisă perturbarea instituțiilor publice. Cei care vin aici vor beneficia de protecția noastră. Vom fi la fața locului pentru a asigura măsurile de siguranță și ordine publică.

Mariana Pop, Digi24: Câte echipaje aveți la fața locului?

Georgian Enache, purtător de cuvânt Jandarmeria București: Avem echipaje suficiente, astfel încât să putem gestiona orice situație ar putea apărea.

Mariana Pop, Digi24: Veți rămâne cât rămân și protestatarii?

Georgian Enache, purtător de cuvânt Jandarmeria București: Absolut

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri