Jandarmii fac antrenamente ca-n filmele cu Jackie Chan

Data publicării:
jandarmi captura quantel

Îndrumaţi de experţi chinezi în artele marţiale, jandarmii români se antrenează din greu, şapte ore pe zi. Cei care le sunt instructori ştiu toate secretele călugărilor shaolin, alături de care s-au pregătit ani de zile.

„Acum exersăm doar câteva metode de bază în box sau sanda şi, mai târziu, o să exersăm câteva tehnici de apărare, cu beţele de shaolin”, a spus Wang Jin Chao, membru al Trupelor de Poliţie Înarmate Populare Chineze.

Locotenentul Bogdan Andronache e jandarm de zece ani, timp în care a intervenit pentru aplanarea a nenumărate incidente violente. E convins că efortul depus la antrenamente îi va fi răsplătit.

Trecerea la un program de şapte ore pe zi de antrenament, mai ales pentru cei dintre noi care am depăşit 30 de ani, e un şoc cu care ne acomodam un pic mai greu, dar trebuie”, spune el.

La stagiul de pregătire participă jandarmi din fiecare unitate mobilă din ţară. În total, 47 de persoane se vor antrena la Gheorgheni, în următoarele şase săptămâni.

Pe timpul pregătirii, jandarmii îşi vor însuşi diverse tehnici de autoapărare”, spune locotenent colonel Tudor Dudilă, purtător de cuvânt al Centrului de Pregătire Gheorgheni.

Jandarmii români participă anual la cursuri de pregătire, dar, din 2013 şi până acum, nu au mai avut parte de antrenamente cu instructori de arte marţiale chinezi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri