Județele cu școli închise luni

Data publicării:
elev scoala banca mana caiet

 

ACTUALIZARE 18:25. Din cauza viscolului, școlile din șapte judeţe (Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Giurgiu, Tulcea, Buzău şi Vrancea) şi din Bucureşti rămân închise luni.

În alte şase judeţe -  Brăila, Dâmboviţa, Alba, Olt, Galaţi, Constanţa şi Argeş - cursurile se vor ţine doar în unele școli.

Situaţia centralizată în ceea ce priveşte suspendarea cursurilor pentru mâine, 18 ianuarie, arată astfel:

- cursuri suspendate total: municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Buzău, Giurgiu, Tulcea, Vrancea. 

- parţial în Brăila, doar şcolile din mediul rural şi oraşele Făurei, Ianca şi Însurăţei sunt afectate şi vor avea cursurile suspendate

- în judeţul Dâmboviţa, lipsa apei potabile şi condiţiile meteo nefavorabile duc la suspendarea cursurilor în 13 unităţi de învăţământ.

- Nu în ultimul rând, în judeţul Olt, vor fi 24 de unităţi de învăţământ sunt suspendate cursurile.

- Alba a comunicat că o şcoală va avea cursurile suspendate.  


ACTUALIZARE 15:25. Mirabela Amarandei, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, a declarat la Digi24 că și Vrancea a decis suspendarea cursurilor, mâine, 18 ianuarie.

În ceea ce privește cursurile din județul Brăila, purtătorul de cuvânt a precizat că doar școlile din mediul rural și din orașele Făurei, Ianca și Insurăței sunt afectate si vor avea cursurile suspendate.

În Dâmbovița, lipsa apei potabile și condițiile meteo au dus la suspendarea cursurilor în 13 unități de învățământ, iar în Olt vor fi 24 de unități care vor avea cursurile suspendate. De asemenea, în Alba o școală va avea cursurile suspendate.

O nouă informare va fi dată după ora 16:00.


14:00. Şcolile din Bucureşti și județele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Brăila (în municipiu au loc cursuri), Buzău şi Tulcea rămân închise mâine.



ACTUALIZARE 12:30. Mirabela Amarandei, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației, a declarat la Digi24 că s-a decis suspendarea orelor, mâine, în toate școlile din județele Ilfov, Ialomița și Călărași. Dacă vremea se va înrăutăți sau va rămâne la fel, inspectoratele vor decide ulterior suspendarea cursurilor și marți sau în zilele următoare.


Inspectoratul Școlar a decis ca școlile să rămână mâine închise în Capitală și județul Ilfov, în urma discuțiilor cu prefectul Bucureștiului.

Bucureștiul și județul Ilfov se află până în această seară sub cod portocaliu de vreme rea. Vremea a dus la închiderea mai multor drumuri, la întârzieri în circulația avioanelor și a trenurilor.

Conform metodologiei, inspectoratele școlare pot decide suspendarea cursurilor iar ulterior să ia măsuri pentru recuperarea orelor pierdute. Este foarte posibil ca această măsură să se ia și în celelalte județe afectate de codul portocaliu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri