Județul Constanța, izolat din cauza nămeților

Data publicării:
drum inzapezit blocat iarna zapada

Pentru a doua oară în ultima săptămână, judeţul Constanţa este izolat din cauza vremii. Aproape toate drumurile naţionale şi judeţene au fost închise circulaţiei. Până la miezul nopţii, echipajele ISU Dobrogea au scos din nămeţi 245 de autoturisme şi au salvat peste 800 de persoane.

Pe drumul național 2A, vizibilitatea a scăzut, pe unele porțiuni, până la zero. Viscolul puternic a oprit orice încercare de a parcurge această șosea. Autoritățiile au încercat să ajungă la mai multe mașini blocate în zona localității Nicoale Bălcescu și, eventual, să reușească să îi scoată din nămeți pe cei înzăpeziți. Doar că urgia nu a permis acest lucru.

„Dacă nu ajungem la ei, am vorbit cu primarul din Nicolae Bălcescu, îi cazăm acolo”, a declarat Horia Marius Țuțuianu, președintele CJ Constanța.

Pe drumul care leagă Constanţa de Hârşova, nu se poate merge mai departe de localitatea Ovidiu . Vântul bate cu putere iar zăpada a fost troienită.

Cu mici excepții, toate șoselele importante din județul Constanța au fost blocate, pentru că sunt un pericol pentru șoferi.

DN39, care duce până la Vama Veche, este unul dintre puținele drumuri națioale care la acastă oră este deschis în județul Constanța. La polul opus este DN38, care este înzăpezit și închis de autorități.

Nici autostrăzile nu au rămas o variantă, din cauza viscolului puternic care a împrăștiat zăpada.

A4, drumul de mare viteză care leagă Agigea de Ovidiu, a fost închis încă de aseară. Pentru a fi sigure că nimeni nu va merge pe această șosea, autoritățiile au blocat drumul cu ajutorul a două utilaje.

Situația în municipiul Constanța nu a fost departe de cea din județ.

În Dobrogea au fost prognozate în orele următoare depuneri de polei.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că miercuri dimineaţă au fost deschise toate porturile din judeţul Constanţa.

Operaţiunile au fost suspendate de mai multe ori în ultima perioadă, în special săptâmâna trecută, când judeţul a fost sub mai multe avertizări de viscol, dintre care una cod roşu, care a fost în vigoare vineri, timp de mai multe ore.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri