Julian Assange, în direct pentru România: „Jurnaliștii ar trebui să lupte din greu și să riște multe pentru un subiect important”

Data publicării:
julien assange

Julian Assange a declarat că jurnaliştii nu trebuie să fie martiri, dar că trebuie să lupte din greu pentru lucrurile în care cred. Mai mult, el i-a îndemnat pe jurnaliştii români să-i ţină permanent sub supraveghere pe oamenii puterii, pentru ca libertatea să nu aibă de suferit.

Nu cred că jurnaliştii sau oricine altcineva ar trebui să se martirizeze pentru ceea ce cred. Ar trebui să lupte din greu şi să rişte multe pentru un subiect important pentru ei. În acelaşi timp, trebuie să se păzească de paranoia generată de grupuri cărora le place să folosească forţa coercitivă, mai ales state, dar nu numai. Majoritatea acestor grupuri îşi dobândesc puterea prin proiectarea fricii în alţii. Jurnaliştii trebuie să le controleze activităţile, să le ţină sub supraveghere”, a declarat fondatorul WikiLeaks.

Julian Assange a devenit celebru în urmă cu cinci ani după ce a publicat o serie de documente militare şi diplomatice secrete.

Pentru a nu fi extrădat în Statele Unite, care au început o investigaţie împotriva lui, el a primit în 2012 azil politic în Ecuador şi este găzduit de atunci de ambasada acestui stat la Londra.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri