Jumătate de milion de euro de la UE, pierduţi din cauza unor dispute personale

Data publicării:
fonduri ue

În urmă cu aproape jumătate de an, un ONG care sprijină romii a deschis la Malu Mare, în Dolj, un atelier de tâmplărie. S-au organizat şi cursuri pentru instruirea viitorilor angajaţi. 7 la număr. Printre ei şi Adrian. Urma să primească două mii de lei salariu.

Adrian Diaconu: „Era visul meu să fac așa ceva, îmi place la nebunie să sculptez lemn. Fac orice din lemn. Îmi place la nebunie. Degeaba am făcut cursurile astea”.

Banii pentru utilajele de tâmplărie şi salarii, 500.000 de lei, au fost trimişi în contul primăriei, dar în scurt timp au fost retraşi de ministerul Dezvoltării. Normal, spune primarul, necăjit că luni la rând consilerii locali au tras chiulul de la şedinţe sau au votat împotriva proiectului.

Gheorghe Dicu, primarul comunei Malu Mare: „Proiectul ăstă tot îl pun de 5,6 ședințe pe ordinea de zi. V-am spus au venit banii prin CEPIR, banii pentru salarii și utilaje”.

Luaţi la întrebări, consilerii locali din cauza cărora au fost pierduţi banii europeni au încercat să găsească scuze.

Iancu Bănică, consilier local Malu Mare: „N-a spus contabilitatea până acum nimic. Deci acum am aflat și noi că acești bani trebuie să vină prin consiliul local”.

În comună sunt 600 de romi, iar 70 trăiesc din ajutoare sociale şi 20 au un loc de muncă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri