Jurnalist arab din București: Nu caricaturizăm alți profeți. Religia, un subiect sensibil, folosită de multe ori pentru manipularea maselor

Data publicării:
Barbat care citeste Coranul - Guliver GettyImages

Comunitatea arabă şi musulmană din România condamnă orice act violent, „mai ales dacă se soldează cu victime și cu morți”, a spus Bashar Al-Kishawi, jurnalist și membru al comunităţii arabe din Bucureşti, la Digi24.

„Nimeni nu încurajează la violență”, a precizat el, adăugând că extremismul nu ține cont de religie: „atacatorii respectivi au ei un fond mai extremist”.

Jurnalistul a subliniat că aceste acte violente fac un deserviciu comunităților așezate.

„Islamul este o religie a păcii și a toleranței. Sunt oameni care încearcă să profite de orice ocaze şi să creeze intrigi, fie că sunt musulmani sau cei care răspund acum la violenţă cu altă formă de violenţă”, a asigurat Bashar Al-Kishawi.

Jurnalistul a mai spus că cei de la Charlie Hebdo „au vrut să împingă această libertate (de exprimare – n.red.) până la extremism, să provoace acele reacții, știind bine că acest subiect este foarte sensibil, dar au ignorat orice avertisment, chiar și din partea autorităților franceze”.

Citiți și:
Medic sirian stabilit în România, pentru Digi24: După părerea mea, indiferent unde e ziaristul, ar trebui să fim atenţi la religie. Oamenii sunt sensibili la religie

„Ca în orice comunitate religioasă, nu avem voie să vorbim de lucruri considerate tabu, nu trebuie să-i jignim pe ceilalți. Înțeleg că probabil din dorința de a vinde mai mult sau probabil că și ei au fost îndemnați de alții: hai să-i îndemnăm să vedem ce fac”, a menționat jurnalistul.

Bashar Al-Kishawi a mai spus că atunci când este criticat șeful unei țări intră „în critica normală, dar când e vorba de subiecte sensibile, despre religie, sau despre Profet în general, n-o să vedeți la nicio comunitate musulmană să fie batjocorit sau caricaturizat alt profet, chiar dacă este al creștinismului sau al iudaismului, pentru că religia este un subiect sensibil și religia, de foarte multe ori, este folosită pentru manipularea maselor”.

Din păcate se ajunge la ce s-a ajuns în Franța”, a completat Bashar Al-Kishawi, membru al comunității arabe din București.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri