K. Iohannis: Brigada 2 Infanterie „Rovine” din Craiova va deveni brigadă multinațională a NATO

Data actualizării: Data publicării:
rovine

Ministerul Apărării a decis ca Brigada 2 Infanterie „Rovine” din Craiova să devină brigadă multinațională a NATO, urmând să fie funcțională în 2018, a anunțat președintele Klaus Iohannis, după ședința CSAT de marți.

rovine

Militari din Brigada 2 Infanterie „Rovine” / FOTO: Facebook

„Pot să vă anunț, în premieră, că s-au făcut pași foarte importanți pentru punerea în practică a acestei decizii, mai exact MApN a decis care unitate din România se va constitui în această brigadă multinațională. Este vorba de Brigada 2 Infanterie Rovine care va prelua rolul de brigadă multinațională. Această brigadă își are sediul în Craiova și acolo va funcționa și brigada multinațională”, a declarat președintele.

Klaus Iohannis a apreciat, după ședința CSAT de marți,  că „nu este oportun” să spună cu ce state aliate negociază România pentru a asigura efectivele brigăzii multinaționale. Anul viitor se va ști cine participa și cu ce efective, a adăgat șeful statului.

„În varianta cea mai optimistă, în 2018, această brigadă va fi funcțională”, a apreciat Klaus Iohannis. 

În iulie, la summitul NATO de la Varșovia, secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, a anunțat ca Alianța va transforma o brigadă românească într-o brigadă multinațională pentru a întări prezența NATO în Sud-Estul Europei și pentru apărarea împotriva atacurilor venite din afară.

 

„Noi suntem stat-gazdă pentru brigada multinaţională şi trebuie să ne pregătim cum se cuvine. Avem deja răspunsuri favorabile - fără să se fi concretizat decât la unele - în ce priveşte participarea la brigada multinaţională de la șase aliaţi. Doi dintre ei au anunțat deja cum participa. E vorba de Polonia, care a spus deja că trimite o companie şi de Bulgaria, care a spus că trimite 400 de militari în această brigadă”, anunța, în vară, șeful statului.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri