K. Iohannis, fotografiat stând pe un scaun de la "Masa Tăcerii"

Data actualizării: Data publicării:
Iohannis Masa Tacerii 281016

Preşedintele Klaus Iohannis a fost fotografiat, vineri, în timp ce stătea pe un scaun de la ”Masa Tăcerii”, una dintre operele lui Constantin Brâncuşi din Parcul Central din Târgu Jiu. În zonă sunt inscripţii prin care vizitatorii sunt rugaţi să nu atingă operele artistului.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Klaus Iohannis a participat împreună cu premierul Dacian Cioloş, vineri, la Târgu Jiu, la ceremoniile prilejuite de comemorarea eroilor bătăliei de pe Jiu din octombrie 1916, care a permis retragerea populaţiei şi autorităţilor în Moldova în Primul Război Mondial.

Evenimentul s-a desfăşurat în Parcul Central din oraş, lângă Coloana Infinitului.

iohannis gorj 2
iohannis gorj 2

FOTO: Facebook Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit despre evenimentele de acum 100 de ani, care au reprezentat primii paşi către Marea Unire şi l-a menţionat şi pe Constantin Brâncuşi, lângă a cărui operă s-au desfăşurat ceremoniile.

"Prin capodopera sa, Brâncuşi ne-a demonstrat că şansa societăţii româneşti stă şi în integrarea potenţialului ei creativ în Europa şi în lume. Brâncuşi ne transmite peste ani că pentru a împlini marile idealuri ale naţiunii noastre trebuie să depăşim nu atât dificultăţile obiective, cât mai ales factorii subiectivi, mentalităţile, şi să ne asumăm pe deplin valorile. Lucrurile nu sunt greu de făcut. Ceea ce este cu adevărat greu, este de a ne pune în starea de a le face.” Acest aforism al lui Brâncuşi este un excelent îndemn pentru noi şi, în primul rând, pentru tinerii generaţiei Centenarului", a spus el, citat de News.ro.

Preşedintele a vizitat operele lui Brâncuşi din parc şi la un moment dat s-a aşezat pe unul dintre scaunele de la ”Masa Tăcerii”. Imaginile au fost publicate pe Facebook.

În apropierea operelor lui Brâncuşi din parc sunt inscripţii prin care vizitatorii sunt rugaţi să nu le atingă.

Masa tacerii 280916 (2)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri