Klaus Iohannis a promulgat modificările la legea taxiurilor. Reacția Uber

Data publicării:
Uber Bucuresti - mariciu.ro

Foto: mariciu.ro

ACTUALIZARE. Reprezentanții Uber arată, într-un comunicat de presă, că legea promulgată astăzi nu le afectează activitatea.

„Speculaţia din media care spune că Uber a devenit ilegal şi care se referă la amendamentul la legea taxiului nu este relevantă pentru operaţiunile noastre. Amendamentul a introdus contravenţii pentru taxiurile pirat ce operează în Bucureşti şi în suburbii. Serviciul nostru de ridesharing nu este acoperit de legea taxiurilor şi de aceea nu ne priveşte în mod direct. Uber lucrează direct cu legislatorii din România pentru a pune baza unui cadru legislativ care să cuprindă opţiuni inovative de transport şi anume ridesharing”, se arată într-un comunicat al companiei.


Luna trecută, Parlamentul a adoptat o lege prin care doar taximetriştii mai au voie să transporte persoane contra-cost în autoturisme. Este o modificare a legii 38 din 2003 privind transportul persoanelor în regim de taxi şi regim de închiriere.

Noua prevedere - care le dă taximetriştilor exclusivitate - a fost votată cu 298 de voturi "pentru" şi doar două "împotrivă" în Camera Deputaţilor, camera decizională.

Asta îi scoate în afara legii pe șoferii Uber, aplicaţia americană care le permite şoferilor amatori sau profesionişti să îşi folosească maşinile personale pentru transportul de pasageri. Uber a ajuns în România la sfârșitul lunii februarie. 

Citiți și Cum funcționează Uber, aplicația care concurează cu taximetriștii

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri