Klaus Iohannis: „Acuzațiile lui Victor Ponta, infirmate de SRI. Și-a cerut scuze, nu îl voi acționa în instanță”

Data publicării:
Victor Ponta si Klaus Iohannis - Mediafax Foto-Ovidiu Dumitru Matiu-1

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Aeroportul Otopeni, că a primis un răspuns de la SRI cu privire la acuzațiile lui Victor Ponta. „Răspunsul este foarte simplu: nu există nicio dovadă, nici măcar un indiciu că s-ar fi făcut trafic de influență în chestiunea Codului Silvic”, a spus președintele.

Klaus Iohannis a adăugat că nu îl va acționa în instanță pe Victor Ponta, deoarece acesta „și-a cerut scuze, într-un fel”: „În continuare cred că cei care ar trebui să tragă învățăminte, le vor trage. Nu voi acționa în instanță pe cel care a făcut afirmațiile false, fiindcă între timp, într-un fel, și-a cerut scuze”.

Klaus Iohannis, nou atac la premier: Nu mai tolerez așa ceva!

Klaus Iohannis a cerut directorului SRI să verifice de ce informaţii beneficia premierul Ponta despre o posibilă întâlnire a unor oameni din anturajul său cu procesatori de lemn, arătând că declaraţiile sunt foarte grave şi, dacă se dovedesc a nu fi adevărate, Victor Ponta trebuie să răspundă.

Şeful statului a reacţionat la afirmaţia premierului Ponta dintr-o emisiune TV, când a spus că „lideri din PNL au avut întâlniri private şi pe baza funcţiei publice ocupate anterior cu reprezentanţi ai companiei austriece Holzindustrie Schweighofer pe tema proiectului Codului Silvic, dezinformându-l ulterior pe preşedintele Klaus Iohannis” şi că „are informaţii concrete legate de aceste întâlniri”, dar nu a dorit să prezinte numele acelor liberali, spunând doar că este convins că instituţiile statului monitorizează situaţia şi vor informa Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) în reuniunea care va analiza şi problema Codului Silvic şi care a fost programată pentru luna iunie.

Citiți și: Niciun lemn nu mai iese din România
Reexaminarea Codului Silvic, respinsă. Președintele e obligat să promulge legea


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri