Klaus Iohannis, de Ziua Internaţională a Romilor: Diversitatea de cultură poate îmbogăţi o societate

Data publicării:
iohannis facebook 2 -1

 

„Cu prilejul Zilei Internaţionale a Romilor, doresc să-i felicit pe cetăţenii etniei rome. Cred că diversitatea de cultură şi tradiţie poate îmbogăţi o societate şi, în acelaşi timp, o poate face mai tolerantă şi mai inclusivă”, se arată în mesajul preşedintelui Klaus Iohannis, conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit şefului statului, „o asemenea zi este un prilej de sărbătoare, dar şi de reflecţie asupra problemelor cu care se confruntă comunităţile şi cetăţenii de etnie romă”.

„A recunoaşte dificultăţile şi mai ales a găsi soluţii pe termen lung, prin eforturi comune şi dialog între toţi cei responsabili, reprezintă o probă de maturitate a societăţii. Incluziunea socială a tuturor grupurilor defavorizate sau vulnerabile este legată de proiectul unei Românii moderne - o ţară care susţine şi promovează educaţia, cultura, performanţa şi unitatea în diversitate, care apreciază fiecare individ şi oferă oportunităţi fără discriminare. Transmit încă o dată urările mele sincere cetăţenilor români de etnie romă cu ocazia acestei zile”, se mai arată în mesajul preşedintelui.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri