Klaus Iohannis, despre cutremur: Recunosc, nu am simţit nimic

Data actualizării: Data publicării:
iohannis crop

Preşedintele nu a simţit cel mai puternic cutremur produs anul acesta în România, dar simte nevoia să tragă un semnal de alarmă în privinţa clădirilor cu risc de prăbuşire. Îndeamnă Guvernul să găsească soluţii pentru consolidarea acestor locuinţe, chiar dacă în multe cazuri proprietarii nu vor să se mute ca să poată începe lucrările. 

klaus si carmen iohannis de mana

”Recunosc că nu am simţit nimic, dar am aflat imediat. Bine că nu s-a întâmplat nimic grav”, a afirmat Klaus Iohannis în legătură cu seismul de 5,3 produs în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Preşedintele a adăugat că Guvernul trebuie să găsească nişte ”metode pentru a pune ceva mai concret în aplicare” pentru a-i sprijini pe oamenii care locuiesc în imobile cu risc seismic ridicat.

”Este foarte important să se facă paşi puţin mai concreţi în direcţia consolidărilor acestor clădiri. Există şi bulina roşie, există între timp o discuţie în spaţiul public, destul de serioasă, dar cred că Guvernul trebuie să găsească metode pentru a pune ceva mai concret în aplicare şi pentru a-i sprijini pe oameni să-şi consolideze imobilele. Este absolut necesar”, a afirmat Iohannis.

Klaus Iohannis se află duminică la Sibiu, la finala turneului de tenis Sibiu Open. El urmăreşte partida împreună cu soţia sa Carmen Iohannis, care îl însoţeşte la eveniment. Organizatorul competiţiei a anunţat pe Facebook că preşedintele va semna, la final, o rachetă de tenis care va fi oferită drept premiu printr-o tombolă pentru spectatori.

Un cutremur cu magnitudinea 5,3 s-a produs, sâmbătă, la ora 2.11.20, în zona Vrancea, la o adâncime de 91,6 kilometri, potrivit INFP.

Seismul s-a produs la şapte kilometri de localitatea Nereju şi 40 de kilometri de Focşani. Mişcarea telurică s-a simţit pe întreg teritoriul României, dar şi în Republica Moldova, Ucraina şi Bulgaria.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri