Klaus Iohannis: Federaţia Rusă, responsabilă de atacurile din Mariupol. Se impune intensificarea sancţiunilor

Data publicării:
Klaus Iohannis primele declaratii de la Cotroceni 12 ianuarie 2015 - presidency 3 -3

 

Mă alătur reprezentanţilor Uniunii Europene şi ai Statelor Unite ale Americii în a considera atacurile asupra populaţiei civile din Mariupol, Ucraina, drept criminale”, a transmis preşedintele Iohannis, într-un mesaj remis de Administraţia Prezidenţială.

Potrivit şefului statului, responsabilitatea aparţine nu doar separatiştilor ucraineni, ci şi Federaţiei Ruse care participă la înarmarea rebelilor şi nu îşi foloseşte influenţa pentru a detensiona conflictul”.

Occidentul reacționează în urma atacului cu rachete din Mariupol. NATO: Sunt indicii că separatiștii au lansat o ofensivă de anvergură

Klaus Iohannis afirmă că România condamnă încălcarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei şi va continua să contribuie la materializarea aspiraţiilor sale europene şi euroatlantice. În acest context, se justifică menţinerea sancţiunilor împotriva Federaţiei Ruse, iar în lipsa participării sale credibile la găsirea unei soluţii politice care să evite pierderi de vieţi omeneşti, trebuie luată în considerare intensificarea lor”, se mai precizează în comunicatul Preşedinţiei, citat de Mediafax.

Citiți și: Stare de urgență decretată în estul Ucrainei. Autoritățile pregătesc evacuarea copiilor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri