Klaus Iohannis, mesaj de Ziua mondială a libertății presei: „O democrație fără o presă liberă nu poate fi una autentică”

Data publicării:
887346 796834727070447 3500276997168654862 o

 

„Ziua Mondială a Libertății Presei este un prilej de reflecție asupra rolului important pe care îl are mass-media în societate. Servirea interesului public și informarea corectă a cetățeanului reprezintă repere fundamentale în exercitarea profesiei de jurnalist. O democrație fără o presă liberă nu poate fi una autentică. Transmit cele mai bune gânduri tuturor jurnaliștilor și îi încurajez ca și în cele mai dificile momente ale activității lor să rămână obiectivi și determinați să afle și să prezinte întotdeauna adevărul”, se arată în mesajul președintelui Klaus Iohannis.

Ziua mondială a libertății presei

Ziua mondială a libertății presei este marcată, anual, în data de 3 mai. Anul acesta este celebrată de UNESCO la Helsinki între 2 și 4 mai. Peste 100 de evenimente dedicate zilei se așteaptă să fie organizate pe întreg mapamondul.

Ziua mondială a libertății presei a fost proclamată de Adunarea Generală a ONU, în 1993, în urma unei recomandări adoptate în cadrul celei de-a XXVI-a sesiunii a Conferinței Generale a UNESCO în 1991.

ONU a declarat ziua de 3 mai Ziua mondială a libertății presei pentru a aduce în atenția publică importanța și necesitatea respectării libertății de exprimare, conform articolului 19 din Declarația Universală a Drepturilor Omului.  

„Orice om are dreptul la libertatea exprimării opiniilor; acest drept include libertatea de a avea opinii fără imixtiune din afară, precum și libertatea de a căuta, de a primi și de a răspândi informații și idei prin orice mijloace și independent de frontierele de stat”, se arată în Declarația Drepturilor Omului. 

Citiți și Ziua mondială a libertății presei. Mesajul Ambasadei SUA pentru jurnaliștii români

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri