Klaus Iohannis va avea avion prezidențial

Data publicării:
klaus iohannis tribuna presidency

„Am fost în CSAT. Acolo am făcut o prezentare a comisiei numite care este planul nostru de acţiune. Nu s-a vorbit despre bugetare, decât că avem un punct fix - rectificarea bugetară. (...) S-au făcut doar paşii de lucru, cu ce se va merge, cum se va face analiza de oferte, cum va scrie ANAF o procedură special pentru această achiziţie, care, probabil, din motive de economie, va fi una "govern to govern" cu unul din statele europene. Ne propunem, în cazul în care totul merge bine, ca la sfârşitul anului să avem o primă aeronavă cumpărată“, a declarat ministrul Transporturilor, Dan Costescu, potrivit News.ro.

El a precizat că Executivul va lua legătura cu toate guvernele ţărilor din Uniunea Europeană pentru a achiziţiona o aeronavă prezidenţială. „Vom lua legătura cu toate guvernele comunităţii europene. O aeronavă prezidenţială de obicei se cumpără după cel puţin 3 sau 4 ani, cel puţin 3-4 ani de zbor, pentru că atunci are un anumit istoric şi poţi să şti mai multe despre ea. Spre asta se îndreaptă şi obiectivele noastre”, a adăugat ministrul Transporturilor.

Întrebat de jurnalişti dacă vor fi mai multe aeronave achiziţionate, ministrul Transporturilor a spus că România respectă practica europeană: „Este rostul comisiei de a stabili structura flotilei prezidenţiale. Nu pot anticipa, pentru că avem o comisie de 20 de oameni cu peste 7 sau 8 ministere, cu specialişti în aviaţie.(...) Practica europeană este să aibă flotile între 3 şi 5 aeronave, practica europeană de la care nu putem să ne abatem. O să vedem, pentru că noi suntem mai zgârciţi ca ceilalţi şi probabil că vom avea mai puţine”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri