L. Dragnea: D. Cioloş să facă publice demersurile pentru "Cuminţenia Pământului"

Data publicării:
20160318_cumintenia_pamantului_04_INQUAM_Octav_Ganea_resize

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a cerut public premierului Dacian Cioloş să facă publice toate documentele legate de negocierile şi achiziţia operei "Cuminţenia Pământului" a lui Constantin Brâncuşi.

20160318_cumintenia_pamantului_04_INQUAM_Octav_Ganea_resize
FOTO: INQUAM - Octav Ganea

”Eu îl rog (n.r. - pe Dacian Cioloş) să facă public, ca să nu mai primească din partea noastră sesizare cu scrisoare deschisă, limitele mandatului care a fost stabilit pentru negociatorii pentru această piesă (n.r. - Cuminţenia Pământului) într-adevăr foarte importantă. Dacă s-a respectat procedura legală. Să facă publice toate aceste demersuri făcute de Ministerul Culturii la vremea respectivă şi să încerce dacă mai poate să iasă din această campanie care s-a conturat ca o campanie de imagine pentru dumnealui”, a spus Dragnea, citat de News.ro.

Liderul PSD spune că subscripţia publică pentru Cuminţenia Pământului a fost o greşeală.

”Greşeala pe care a făcut-o acuma şi probabil pe care or să o plătească toţi - să acopere acest eşec de subscripţie publică cu punerea banilor din buget, pe care putea să o facă de la început (...), să ajungem în situaţia în care punem noi banii de la Guvern şi continuă subscripţia. Adică daţi un leu pentru guvernul meu. Nu e în regulă. În rest îi doresc succes”, a spus Dragnea.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, joi, că Executivul va lua, cel mai probabil, în următoarea şedinţă de Guvern, o decizie privind achiziţia ”Cuminţeniei Pământului”, după o primă lectură a proiectului de OUG în şedinţa cabinetului de miercuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri