La final de mandat au păstrat tabletele: „Atâta scandal pentru o panaramă de aia de 4 milioane"

Data actualizării: Data publicării:
consilieri laptopuri

Suvenir la final de mandat. 14 consilieri locali din Buzău, care şi-au încheiat mandatul în 2016, au omis să dea înapoi dispozitivele cumpărate din bani publici. Între timp, noii consilieri vin cu laptopuri de acasă.

Consilierii care au plecat cu tabletele acasă nu se simt prea vinovaţi. Cred că se face prea mult caz pentru un suvenir atât de ieftin.

Musceleanu Constantin, fost consilier local: „Atâta scandal pentru o panaramă de aia de 4 milioane, că eu când mă duc într-o seară la restaurant, beau de 4 milioane şi la revedere. Ce? Mâine la ora 9 o să dau tableta, scurt şi gata, am încheiat”.

Oamenii din oraş văd altfel situaţia cu atât mai mult cu cât tableta nu a costat 400 de lei, ci ...1700 de lei:

„Mie mi se pare furt, e ca un furt, adică iei ceva care nu ţi-a aparţinut, cu toate că au semnat că au primit”.

„Păi cum să fie normal, eu dacă plec dintr-o întreprindere nu trebuia să predau toată..., tot ce am avut în primire, să le plătească”.

Sorin Ionuţ Apostu, viceprimarul municipiului Buzău: „După instalarea actualei administraţii noi am demarat o anchetă internă pentru a afla ce anume s-a întâmplat cu acele tablete dat fiind că ele probabil au valoare în contabilitatea municipalităţii şi trebuie să fie o evidenţă foarte clară a trasabilităţii acestora”.

Consilierii care sunt acum la primul mandat vin cu propriile dispozitive la şedinţă.

Sorin Lazăr, consilier local: „Eu, în momentul de faţă mă descurc cu laptopul propriu. Nu cred că este obligaţia sau putem să dăm vina pe Cosiliul Local sau pe primărie că nu ne-a pus la dispoziţie astfel de aparate”.

Daniel Lambru, consilier local: „Eu am beneficiat de tabletă din mandatul precedent şi în continuare o folosesc şi îmi este de foarte mare ajutor”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri