Legăturile Hexi Pharma cu Dosarele Panama

Data publicării:
hexi pharma digi24-6

Din 2008, în conturile lui Dan Alexandru Condrea şi ale tatăl său, Virgil Condrea, au început să intre lunar zeci de mii de euro de la offshore-ul CPS Chemical And Pharmaceutical Solutions. Erau perioade când atât Dan Condrea, cât şi tatăl său primeau şi câte 100.000 de euro pe lună, cum s-a întâmplat în decembrie 2008 sau în ianuarie 2009. Practic, erau bonusuri prin care care cei doi erau recompensaţi pentru că făceau parte din consiliul director al firmei cipriote. Zeci de mii de euro lunar se duceau din acelaşi offshore şi către alte firme din Germania şi Bulgaria de unde erau cumpărate materiile prime care, ulterior, erau vândute firmei Hexi Pharma din România.

Pe toate minutele şedinţelor directorilor firmei din Cipru apare însă în mod constant un nume: Ian Taylor. Este managerul Promire Consultants, un alt offshore care îl controla pe primul.

Vorbim de un om de afaceri neo-zeelandez foarte activ, dacă ne uităm la cele 554 de firme înfiinţate în paradisuri fiscale şi descoperite în 2012 în urma unor investigaţii jurnalistice internaţionale despre care scria The Guardian. Patru ani mai târziu, numele său a apărut şi în scandalul dosarelor Panama, vizate fiind legăturile acestuia cu traficul de arme şi traficul de droguri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri