Licitația pentru o porțiune din gazoductul Iași-Ungheni a fost anulată

Data publicării:
gazoduct FB Ponta

Pe portalul SEAP, licitația pentru gazoductul Iași-Ungheni a fost anulată în această dimineață.

Gheorghe Duțu, președintele ANRM, a precizat la Digi24 că nu licitația pentru tot gazoductul a fost anulată, ci doar cea pentru o porțiune, mai exact cea de subtraversare.

„Acest tronson are trei componente: partea românească, partea moldovenească și subtraversarea. Este vorba de subtraversare, o porțiune de 700 de metri, pentru care s-a făcut acum licitație. N-a fost nimic anulat, s-au solicitat niște completări”, a declarat președintele ANRM.

Gheorghe Duțu a adăugat că respectivele completări nu sunt elemente esențiale.

El a subliniat că procedura este validă pe portalul SEAP, însă ea apare ca fiind anulată chiar și la această oră.

„Nu a fost amânată, s-au cerut niște completări pe câteva ore. Noi le-am depus în decursul zilei de azi și problema e rezolvată”, a subliniat Duțu.

„Probabil procedural, nu m-am uitat tot timpul pe site, colegii mei au comunicat cu cei care gestionează acest site. S-au mai solicitat niște lămuriri, noi le-am trimis, iar acum este în curs de validare. Ultima informație, pe care o acum de acum două ore, este că este în curs de validare în cursul zlei de azi”, a adăugat președintele ANRM.

Gheorghe Duțu a mai spus că pe celelalte două componente ale gazoductului se lucrează, iar că în data de 20 decembrie sa va finaliza firul terestru pe porțiunea românească.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în data de 20 septembrie, că „poţi face spectacol” cu mineri la Roşia Montană, dar nu şi pe şantierul gazoductului Iaşi-Ungheni. Șeful statului a spus că îi pare rău că „Ponta şi Leancă (premierul R. Moldova – n.r.) au fost la un spectacol public", referindu-se la prezenţa acestora la ceremonia de inaugurare a gazoductului.

Premierul Victor Ponta declara, în 31 august, că finalizarea gazoductului Iaşi - Ungheni va avea loc în luna decembrie.

Victor Ponta a fost prezent, în 27 august, în Republica Moldova la ceremonia de inaugurare a gazoductului Iaşi-Ungheni, alături de omologul moldovean, Iurie Leancă, şi de comisarul european pentru Energie, Günther Oettinger.

Prin gazoduct se urmăreşte asigurarea unui nivel superior de securitate energetică pentru Republica Moldova şi partea estică a României, cu diversificarea surselor de alimentare cu gaz.

Proiectul de construcţie a conductei de gaz Iaşi-Ungheni are un buget de 26,49 milioane euro, din care 7 milioane euro reprezintă contribuţia financiară a Uniunii Europene. Capacitatea conductei va fi de 1,5 miliarde metri cubi de gaz anual.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri