Limitatoare de viteză de 350.000 de lei, înlocuite după o lună. Explicația autorităților

Data publicării:
trafic brasov

În total, Primăria Brașovului a plătit 350.000 de lei pentru montarea a 70 de limitatoare de viteză, ceea ce înseamnă că pentru fiecare limitator s-au cheltuit în jur de 5000 de lei. O sumă de câteva ori mai mare în comparaţie cu preţurile practicate de firmele care vând astfel de produse.

Autorităţile le-au montat tocmai pentru ca șoferii să reducă viteza înainte de trecerile de pietoni. Numai că limitatoarele au dat traficul peste cap. Aşa că, în mai puțin de o lună, cei din comisia de circulație au ajuns la concluzia că limitatoarele nu sunt utile și ar trebui înlocuite.

La trecerile de pietoni din zonele intens circulate vor fi scoase limitatoarele de viteză şi vor fi montate semafoare cu buton, astfel pietonii nu vor mai trece în flux continuu, ci vor aştepta culoarea verde a semaforului.

Ideea în sine nu este rea, doar că asta înseamnă alţi bani cheltuiţi, iar cei care plătesc sunt tot cetăţenii.

„Sunt mult mai scumpe decât limitatoarele. Depindem foarte mult și de distanța la care este rețeaua electrică pentru că aceste sisteme de semaforizare pot fi făcute doar cu rețea electrică”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov Sorin Toarcea.

De fapt, prețul unui singur semafor depășește 22.000 de lei, iar autoritățile vor să monteze zece astfel de semafoare. Astfel, se vor cheltui încă 225.000 de lei pentru noile semafoare. Ce-i drept, limitatoarele vor putea fi reutilizate, iar planurile sunt ca acestea să fie mutate în alte zone.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri