Lista medicamentelor de care ar avea nevoie spitalele care tratează răniţii din Colectiv - FADERE

Data publicării:
Spital Colectiv Bucuresti Octav Ganea 012-1
Din articol

 

Foto Inquam Photos

Campania a fost demarată astăzi de FADERE - Federația asociațiilor de români din Europa - , cu sprijinul a două firme românești.

Ieri, am primit din partea Ministerului Sănătății, o listă cu medicamente și consumabile de care spitalele din România ar avea nevoie pentru tratarea pacienților de la Clubul „Colectiv”.

Românii din diaspora au la dispoziție această lista pe care o vor consulta și cu care se vor prezența la farmaciile din Spania pentru a găsi medicamente similare. De asemenea, furnizam și o lista cu locurile unde pot fi strânse aceste medicamente.

Săptămânal, ele vor fi trimise în țara, acolo unde este nevoie”, se arată într-un comunicat transmis de FADERE.

Lista medicamentelor

 

Spitalele din Bucureşti care tratează răniţii de la clubul Colectiv îşi vor putea reface stocurile de medicamente. Guvernul suplimentează fondurile şi pregăteşte bani şi pentru coplata îngrijirilor medicale pe care le primesc victimele tratate în străinătate.

Sorin Cîmpeanu, premierul interimar al României: „Avem o suplimentare a bugetului Ministerului Sănătăţii pentru reîntregirea stocurilor de medicamente şi consumabile din spitale pentru a preveni o eventuală altă situaţie nedorită, în valoare de 26,3 milioane de lei. Avem de asemenea un ajutor acordat persoanelor aflate în situaţii deosebite în valoare de 385.000 de euro. Avem o notă din partea Ministerului Sănătăţii pentru a crea premisele în vederea asigurării coplăţii”.

 

 


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri