Litoralul românesc are plaje noi la Constanța și Eforie Nord

Data publicării:
plaja bun

Cu câteva zile în urma, pe o porţiune de la malul mării din Constanța, valurile ajungeau până aproape de zidul falezei. Locul apelor a fost luat acum de o plajă nouă cu o suprafaţă de 25.000 de metri pătraţi.

Plaja poate fi considerată în acest moment cea mai lată din Constanţa, iar de anul viitor va fi gata să îşi primească primii turişti.

„Suntem chiar la blocul de alături şi doar coborâm scările şi suntem fericiţi că s-a luat această măsură”, spune bucuros un localnic.

În locul unde plaja nu avea o lățime mai mare de zece metri au fost aduși peste 800 de mii de metri cubi de nisip din largul mării, de la 25 de metri adâncime. Acum, măsoară peste 100 de metri lățime.

Lucrările de înnisipare au început în urmă cu trei săptămâni şi în Eforie Nord, iar până în acest moment noua plajă are 30.000 de metri patraţi. Alte două zone din Constanţa şi una din Mamaia Sud vor fi amenajate la sfârşitul sezonului estival. Până la finalul anului, lucrările vor fi gata, iar litoralul românesc va avea în plus 33 de hectare de plajă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri