Livia Stanciu a fost numită judecător al CCR

Data publicării:
livia stanciu crop

Comunicatul Administraţiei Prezidenţiale:

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 9 iunie a.c., decretul privind numirea doamnei Livia Doina Stanciu în funcţia de judecător la Curtea Constituţională pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 13 iulie 2016."

Al doilea mandat al Liviei Stanciu de preşedinte al Curţii Supreme expiră în iulie şi ea nu mai are dreptul să mai fie aleasă în această funcţie. Livia Stanciu va ocupa la CCR postul deţinut până acum de Augustin Zegrean, cel care a fost numit de Traian Băsescu.

În vârstă de 59 de ani, Livia Stanciu este doctor în drept, titlu acordat în 2008 de Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Române pentru teza „Exegeza Legii Penale".

Absolventă a Facultăţii de Drept din Bucureşti, între 1980 şi 1994 a fost procuror al Parchetului de pe lângă judecătoria Galaţi. A devenit apoi judecător şi a avansat, în următorii 10 ani, de la Secţia Penală a Tribunalului Galaţi la Secţia Penală a Curţii de Apel Galaţi. În 2004 a devenit judecător al Înalte Curţi de Casaţie şi Justiţie, instituţia pe care a condus-o, cu delegaţie, între 2007 şi 2008. În anul 2010 a fost aleasa preşedinte al ICCJ, pentru un mandat de 3 ani. A fost reconfirmată în 2013 şi nu mai poate primi şi un al treilea mandat pentru această funcţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri