Locuri de parcare inedite, în București

Data actualizării: Data publicării:
parcare 0

Pe pista de biciclete amenajată pe Calea Victoriei din București și în alte câteva locuri din Capitală au apărut mai multe locuri de parcare marcate cu vopsea și semnalizate cu indicatoare pe care este inscripționat „Nu parcați! Loc rezervat!”, scrie HotNews.ro.

parcare 0
Foto: Radu Boeru

Contactați de jurnaliștii HotNews.ro, reprezentanții Primăriei Capitalei au spus în primă fază că ei nu au autorizat amenajarea acestora, iar vopseaua aplicată pe carosabil va fi ștearsă. De asemenea, au spus că vor reclama acest gest Poliției care va verifica înregistrările de pe camerele de supraveghere din zonă în vederea identificării persoanelor care au „amenajat” locurile de parcare.

Parcări asemănătoare au apărut și în zona Muzeului Național de Artă.

parcare 00
Foto: Radu Boeru

În cele din urmă, marcarea și instalarea de indicatoare s-a dovedit a fi o promovarea a evenimentului SPAȚIU EXPANDAT 2016 / ZONA GRI ce se va desfășura în perioada 12 octombrie - 15 noiembrie 2016.

parcare 0000
Foto: Radu Boeru

Instalația artistică făcea parte dintr-un eveniment finanțat chiar de Primăria Capitalei, prin ARCUB, în cadrul concursului anual de proiecte culturale, și de Administrația Fondului Cultural Național, iar artiștii care au participat la marcarea parcărilor au avut autorizație chiar de la Primăria Capitalei.

Intervențiile în spațiul public sunt realizate de artiștii Dan Acostioaei, Mihai Balko, Radu Boeru, Elana Katz, Monotremu, Miklos Onucsan.

parcare2
Foto: HotNews.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri