Lucrări blocate din cauza disputei dintre primării

Data publicării:
bulevard

Bulevardul Unirii a căpătat o faţă nouă între Piaţa Alba-Iulia şi Piaţa Unirii. Primăria Sector 3 a îmbrăcat trotuarele în granit, a refăcut zonele verzi, a montat pergole colorate şi a reamenajat parcările. Două din cele patru parcări de pe o parte a bulevardului au rămas însă neterminate, iar şoferii fac eforturi mari să treacă peste gurile de canal înălţate şi gropile lăsate în urmă de muncitori.

Iată și părerea șoferilor:

- „Nu e terminată. Asta e parcare? Asta e o prostie!”

- „Cea mai groaznică parcare din Bucureşti. Doi la oră! Îţi rupi roţile de şanţuri. Păcat că s-au investit foarte mulţi bani în bulevardul ăsta şi s-a lăsat aşa cum arată.”

- „Ca în România. Fac 93 la sută din treabă, dup-aia dispar. Aşa se întâmplă. Rămane aşa...”

„Suntem puţin blocaţi de către PMB acolo. Mai avem nevoie de ceva acorduri de la PMB ca să facem şi parcările”, a declarat Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3.

Primăria Capitalei are altă variantă: artera este în administrarea sa şi nu a aprobat lucrările.

De altfel, Primăria generală a amendat de şase ori instituţia condusă de Robert Negoiţă cu peste 250.000 de lei. Administraţia Domeniului Public Bucureşti, una dintre firmele care au executat lucrări pe bulevard, a dat Primăria Capitalei în judecată.

Sancţiunile aplicate au fost contestate şi pierdute în instanţă de către ADPB. În urma acţiunilor de control, Administraţia Domeniului Public Bucureşti S.A. a mai fost sancţionata cu o amendă contravenţională în valoare de 5.000 lei pentru nerespectarea obligaţiei de a asigura salubrizarea terenurilor.

Chiar şi aşa, lucrările au continuat.

Deşi a fost amendată de mai multe ori, Primăria Sectorului 3 a început reamenjarea şi celei de-a doua părţi a bulevardului. În cele din urmă, însă, Primăria Capitalei a fost cea care a avut câştig de cauză şi a blocat proiectul la jumătatea lucrărilor.

La începutul acestui an, Curtea de Conturi a descoperit că Primăria Sectorului 3 şi-a prejudiciat propriul buget cu aproape 800.000 de lei, bani cheltuiţi pe reamenajarea Bulevardului Unirii. Curtea a dat de fapt câştig Primăriei generale, recunoscând că artera se află în administrarea acesteia şi deci lucrările sunt ilegale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri