Luminiţele de sărbători, stinse miercuri seară în Capitală ca omagiu adus Regelui

Data actualizării: Data publicării:
171130_TARG_CRACIUN_CONSTITUTIEI_01_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Luminiţele de sărbători din Capitală nu vor mai fi aprinse miercuri seară, ca omagiu adus Regelui Mihai I. În cursul acestei zile, pe marile bulevarde a fost deja arborat în bernă drapelul României.

171130_TARG_CRACIUN_CONSTITUTIEI_01_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Primăria Capitalei anunţă că miercuri seară nu vor mai fi aprinse luminiţele de sărbători, existând posibilitatea ca acestea să rămână stinse până sâmbătă, în zilele de doliu.

De asemenea, pe marile bulevarde a fost deja arborat în bernă drapelul României.

Cortegiul funerar al Regelui Mihai a ajuns la Sinaia miercuri la prânz, sicriul cu trupul neînsufleţit al regelui fiind aşezat în Holul de Onoare al castelului Peleş.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al regelui Mihai a fost adus în România miercuri, sosind la ora 11.00 cu o aeronavă militară care a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă, unde a avut loc o slujbă religioasă. De la aeroport, sicriul cu trupul neînsufleţit al Majestăţii Sale a fost transportat la Castelul Peleş, unde va rămâne pentru câteva ore, apoi va fi adus la Bucureşti. Miercuri seară, sicriul cu corpul neînsufleţit al Majestăţii Sale va fi depusîn Sala Tronului de la Palatul Regal, unde va rămâne până sâmbătă, ziua în care va avea loc înmormântarea, la noua catedrală Episcopală de la Curtea de Argeş. Toţi cei care vor dori să depună flori şi să se închine la catafalcul Majestăţii Sale vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal miercuri, 13 decembrie, între ora 21.00 şi ora 24.00; joi, 14 decembrie, între ora 08.00 şi ora 22.00 şi vineri, 15 decembrie, între ora 08.00 şi ora 22.00. Intrarea este liberă.

Printr-o hotărâre adoptată săptămâna trecută, Guvernul a stabilit doliu naţional în zilele de 14, 15 şi 16 decembrie, în memoria regelui Mihai.

Regele Mihai I - care împlinise în 25 octombrie vârsta de 96 de ani - a murit în 5 decembrie.

Sursa: news.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri